Proiectul “Filmul si cartile” se deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti. Prima parte a acestui proiect se numeste “Planeta 51“.

Planeta 51” este un film care ne trimite cu gandul in spatiu, cu premiile la cinema  si la… studiu. In aceasta  etapa invitam la  concurs elevii din Bucuresti, un concurs bazat pe activitati extrascolare. Misiune realizata cu sprijinul Odeon Cineplex, Editura Litera si Cotidianul.

Concursul “Planeta 51” pentru:

Scoli generale

Licee


Concurs “Planeta 51” pentru scoli generale

Pentru clasele I-VIII vom avea 3 grupe de concurs, impartite pe nivelul anilor de studiu astfel:

Catergoria 1. Clasele I-II – concurs de desene realizate cu creioane colorate.

Tema: “Imagineaza-ti ca esti astronaut si ai ca destinatie o planeta locuita, Planeta 51…”

 •  Concurs individual

– Total Premii: 5

Categoria 2.   Clasele III-VI vor redacta individual cate un scurt reportaj – text , de maximum o pagina si jumatate de A4 cu aceeasi tema: “Imagineaza-ti ca esti astronaut si ca ai ca destinatie o planeta locuita, Planeta 51…”

 • Concurs individual

– Total Premii: 5

Categoria 3. Clasele VII-VIII vor lucra in echipe de cate 2 persoane la un proiect in care sa descrie expeditia catre Planeta 51, de maximum 2 pagini A4.

 • Concurs  in echipe de 2 elevi

– Total Premii: 5 echipe,  10 elevi

Pasul I – Inscriere pe adresa [email protected] sau pe adresa redactiei Radio Itsy Bitsy: Str. Moise Nicoara nr. 20, Bucuresti, sector 3, Bucuresti, pentru  centralizarea lucrarilor.

Va rugam sa ne transmiteti:

 • Numele si prenumele elevului,
 • Scoala cu numarul …,
 • Sectorul,
 • Numele si prenumele domnului/doamnei invatatoare
 • Titlul lucrarii

Aceste informatii complete va ofera statutul de inscris la concurs.

Pasul II – Realizarea lucrarii de catre elev, cu mentionarea explicita a titlului acesteia. – in cazul desenului, titlul va fi trecut pe spatele lucrarii.

Pasul III – Trimiterea lucrarii pana la data de 25 noiembrie inclusiv.

Pasul IV – Lucrarile sunt vazute si evaluate  de juriu.

Pasul VI  –  Rezultatele sunt anuntate pe www.itsybitsy.ro si pe www.media-pedia.ro.

Pasul VII – Autorii lucrarilor premiate merg la film! Primesc invitatii pentru 3 persoane.Data vizionarii filmului – inceputul lunii decembrie – va fi anuntata pe aceleasi site-uri. Veniti cu 30 de minute mai devreme fata de ora filmului, ca sa va putem inmana si cate o colectie de 3 DVD-uri cu misiunile NASA, o enciclopedie de la Editura Litera si premii simpatice “Planeta 51”.

Ii felicitam pe toti astronautii!

 

Desfasurare concurs pentru scoli generale:                                                                                                SUS

9-25 noiembrie 2009:  Inceperea comunicarii in scoli, realizarea lucrarilor si inscrierea prin trimiterea de fotografii digitale (scanare) ale lucrarilor si a textelor compuse in format Word.

26 noiembrie:  jurizare

27 noiembrie: anuntarea castigatorilor pe site-urile partenere la concurs

Decembrie: inceputul lunii decembrie – castigatorii vor primi invitatiile pentru cate trei persoane la film in cadrul cinematografului Light Cinema din Liberty Center. Data exacta a vizionarii filmului “Planeta 51” va fi anuntata ulterior.

 

Concurs “Planeta 51” pentru licee                                                    SUS

Tema concursului: “Premiem 51 de idei creative ECO. Construieste din pet-uri sau alte materiale reciclabile o nava spatiala cu care ai zbura pe Planeta 51”- dimensiunea maxima a lucrarii: 1m3

Participanti: elevii de liceu din clasele IX – XII.

Castigatori: 25 de lucrari (50 de participanti)

Pasul I – aflati despre  concurs. Va place ideea. Premiile va conving.

Pasul II – va inscrieti pe adresa concursului,  aflata pe site-ul www.radio21.ro.

Va rugam sa mentionati:

 • numele si prenumele  membilor echipei,
 • liceul in care invatati,
 • sectorul in care se afla liceul vostru,
 • numele doamnei/ domnului diriginte

Pasul III –  realizati in echipa lucrarea… si o fotografiati in format digital. Trimiteti documentul pana pe data de 24 noiembrie cel tarziu la adresa mentionata

Pasul IV – juriul evalueza  eco-navele  spatiale pe data de 26 noiembrie

Pasul V – aflati echipele castigatoare de pe site-urile partenerilor. Informatii suplimentare despre ridicarea premiilor aflati de pe site-ul www.radio21.ro, sectiunea dedicata concursului. Va ridicati premiile de la sediul Radio 21.

Pasul VI – Primele 10 lucrari castigatoare si pozele tututor celor 25 de lucrari premiate vor fi expuse in cadrul conferintei de presa care va avea loc la Hotel Radisson,in cadrul conferintei de presa a Festivalului Dakino.

Pasul VII27-29 noiembrie – vizionarea filmului Planeta 51 in cadrul Festivalului Dakino, de la Cinematograful Scala.

Premiile: Membrii echipei clasate pe primul loc primesc cate un ipod Shuffle.

Toti eco-inginerii primesc cate un set de 3 DVD-uri cu misiunile NASA si invitatii la filmul Planeta 51, in cadrul festivalului Dakino.

Primele 10 lucrari vor fi expuse la Cinema Scala pe durata festivalului.