Televizorul ofera “divertisment” intr-un mod comod. Apasam un buton sau mai multe…

In cazul copiilor lucrurile par simple la prima vedere: exista canale speciale, cu un orar permisiv de difuzare… Am putea sa ne vedem linistiti de treburi si sa apreciem beneficiile unor oferte generoase.
Pana in momentul in care realizezi ca desenele nu aduc nici pe departe cu povestile citite. Si ca nu poti lasa un copil prescolar sa absoarba replici cu un nivel educativ indoielnic doar pentru faptul ca “sta linistit”.
Cred ca posturile care difuzeaza desene animate ar trebui sa aiba o totala transparenta in ceea ce priveste varsta publicului  lor tinta, pentru ca parintii sa-si poata da seama despre programele cele mai potrivite pentru copilul lor.
Am ajuns a aceste concluzii in urma realizarii unui studiu de catre Asociatia MediaPedia despre influenta desenelor animate asupra modului de joaca al copiilor cu varsta intre 6 si 11 ani. Concluziile acestui studiu sunt alarmante: desenele animate vizionate de copii  genereaza transformari la nivel afectiv si comportamental  intr-un mod neconstrucitv iar aceste lucruri sunt vizibile in modul de joaca preferat.
Timpul petrecut de catre copii in fata calculatorului sau al televizorului este dublu fata de cel petrecut afara sau in compania altor copii, iar parintii petrec in medie doar  patru ore pe zi cu copilul lor…
In aceste conditii ar fi indicat sa se poata oferi parintilor orientare si consiliere.